Ucundan Köşesinden Borsaya Başlamak

       Günümüzde sayısız yatırım araçları var. Bunlardan en çok dikkat çekeni şüphesiz ki "borsa". Peki bu borsaya ucundan köşesinden nasıl başlarız? diye soruyorsanız, işte cevabı;

https://webnolojist.blogspot.com.tr/


       Borsayı Tanıyın
       Öncelikle "Borsa" nedir? Borsayı nelerden etkilenir? Riskleri nelerdir? bu ve benzeri soruların cevaplarını öğrenin. Ardından internetten, kitaplardan bilgiler edinin, gerekirse eğitim alın. Etrafınızda borsada yatırım yapan ya da yapmış kişilerle iletişim kurun, fikir alış verişi yapın. Gazete, dergi, televizyonların ekonomi bölümlerine her gün bir yarım saatinizi ayırın. İlk başlarda hiç bir şey anlamasınız bile zamanla bir çok bilgi sizin için anlaşılabilir olacaktır.

       Stratejinizi Yapın
       Borsada "Bilgi - Deneyim - Strateji" kuralını uygulamalısınız. Yani öncesinde borsa hakkında ve yatırım yapacağınız hissenin şirket, sektör, piyasa takibi gibi konularda bilgi sahibi olmanız gerekir. 

       İkinci adımda deneyim sahibi olmalısınız, Yeni başlayanlar için deneyim kazanmanın en güzel yolu gerçek veriler nezdinde sunulan borsa oyunlarıdır. Böylece gerçek borsa piyasasındaki hisseleri gerçekten satın almış gibi oyunda satın alarak deneyim sahibi olursunuz. Örnek olarak Android telefonlara uygun "Sanal Borsa"oyununu buradan indirebilirsiniz. iOS (Apple ürünleri için) için "Flick a Trade" adlı oyunu buradan indirebilirsiniz.

      Üçüncü adım olarak stratejinizi geliştirin. En değerli strateji kendi bilgi ve deneyiminizin üzerine kurulan stratejidir. Başkalarının size sunduğu stratejileri analiz etmeden kabul etmek genellikle sizin zararınıza olacaktır. Hisse senedi alımından önce kendinize bir plan yapın. Kazanç ve kâr eşiğini önceden netleştirin. Bu eşiklere geldiğinizde planınıza sadık kalmaya özen gösterin.

      Yumurtalarınızı Tek Sepette Taşımayın
       Portföyünüzü çeşitlendirin. Yatırımınızı bir tane hisseye değil birden çok hisseye dağıtın. Böylece riskiniz de dağılmış olacak. Tabi yatırımınızı çeşitlendirin derken tüm yatırımınızı borsa içerisinde çeşitlendirin demiyoruz. Borsa dışında diğer yatırım araçlarında da değerlendirin. Borsa dışında diğer yatırım araçları hakkında detaylı bilgi almak için "En Sık Kullanılan 10 Yatırım Aracı" adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu Yayın Telif Hakları Yasası'nca Korunmaktadır.
Copyright © 2017 Webnolojist

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.